Hem

konferens i tällberg

KONFERENS I TÄLLBERG

Ni behöver komma iväg ibland för att sitta tillsammans och jobba fokuserat. Få tid att lära känna varandra bättre över en god middag. Det ger goda resultat i er verksamhet och inspirerade medarbetare. I natursköna Tällberg är distraktionerna få. Jobba intensivt och pausa, njut av vyerna, det goda fikat och trevliga samtal.

 

För en lyckad konferens eller ett produktivt möte krävs en hel del planering. De små detaljerna är lika viktiga som de stora. På First Hotel Gyllene Hornet vill vi underlätta er planering så mycket vi kan. Vi lyssnar på era önskemål och bidrar gärna med idéer och lösningar som vi vet kommer göra er dag till en succé.
I Tällbergs vackra omgivningar finns alla möjligheter för aktiva och kreativa möten. Men Tällbergs främsta tillgång är den lugna atmosfären som är perfekt för rekreation, återhämtning och fokuserat arbete. Här kan ni träffas och arbeta utan stress och avbrott.

Dagkonferens eller konferens med övernattning
På First Hotel Gyllene Hornet har vi olika typer av erbjudanden för hel- och halvdagskonferenser, eller konferenspaket med övernattning. Kontakta oss så hjälper vi dig att planera mötet eller flerdagskonferensen hos oss. Hos oss har ni dessutom alltid fri tillgång till vår relaxavdelning och pool.

Offertförfrågan
Kontakta oss via mejl eller telefonen så hjälper vi gärna till att sätta ihop ett trevligt förslag.

Marianne Berggren
Konferensansvarig
First Hotel Gyllene Hornet
Tel: 0247-502 60
e-post: [email protected]

konferens middag

KONFERENS "ALL INCLUSIVE"

För oss är service ett vänligt bemötande och att skapa enkelhet för dig som kund. Därför har vi tagit fram ett konferenskoncept där föreläsare, lokal, logi och alla måltider är inkluderade.  På detta sätt beställer du hela din konferens från oss - konferenslokal, mat och fika, boende och numera även en professionell föreläsare. För vi vet att det kan vara svårt att hitta en kvalificerad föreläsare, som kan just de datum du valt och vars arvode ryms inom din budget. Ni har även fri tillgång till vår relaxavdelning med pool och bastu. Vilka fördelar finns det med att boka en föreläsare genom något av våra hotell? -    Du får en faktura med din samlade konferens. -    Du sparar tid. -    Du får en mycket bra, etablerad och professionell föreläsare. -    Ett överkomligt pris. -    Du väljer ämne från mängder av alternativ / uppslag. -    Du har möjlighet att kommunicera med föreläsaren innan föreläsningen. -    Du har möjlighet att verksamhetsanpassa föreläsningen tillsammans med föreläsaren. -    Inga dolda extraavgifter från föreläsaren. I helpensionspaketet ingår: - fm fika - lunch - em fika - middag - övernattning - frukost Grundpris från 1.095:- per person. Kostnad för föreläsare tillkommer. Moms tillkommer.  

Läs mer

Boka ert konferenspaket på First Hotel Gyllene Hornet

AKTIVITETER

Det ska vara enkelt att boka en konferens med bra innehåll. First Hotel Gyllene Hornet har ett brett utbud av föreläsare, instruktörer och aktiviteter. På så sätt kan du enkelt och smidigt boka hela ditt konferensinnehåll hos oss. Oavsett om du önskar underhållning, friskvårdspass, SPA, relax eller en dryckesprovning.   EN KVÄLL ATT MINNAS   Efter en intensiv arbetsdag är ni värda en trevlig kväll med god mat och underhållning.Klockargården är en av Dalarnas största nöjesarrangörer. Varje år presenterar vi tillsammans med rikskända och lokala artister kvällar fyllda av musik, sång, teater och skratt.   HÄLSOSAMMA AKTIVITETER   Varva arbete med aktivitet och rörelse. Vi kan erbjuda duktiga aktivitetsledare från Sveriges främsta hälsohem - Masesgården. Testa t.ex yoga, cirkelträning, vattengympa eller lite avslappnande meditation. Utöver träningspass kan du även boka en uppsjö av föreläsningar på temat hälsa.   LOKALA AKTIVITETER KYRKBÅTSRODD: Testa på kyrkbåtsrodd, en upplevelse att minnas och dessutom bra för teambuilding. BAKA TUNNBRÖD: Prova på att baka tunnbröd. I Klockargårdens bagarstuga finns vedeldad spis och hög mysfaktor. SOMMARRODEL: Under sommarhalvåret kan man åka sommarrodel nerför Rättviks slalombacke. En fartfylld aktivitet som kittlar i magen.        

Läs mer

Boka ert konferenpaket på First Hotel Gyllene Hornet

KONFERENSLOKALER

Våra konferensrum släpper in mycket dagsljus som hjälper er att hålla energin uppe under er konferens. På hotellet finns utrymmen för grupparbeten, samtal och umgänge. Våra lokaler passar bra för såväl små som stora möten.   SILJANSSALEN Siljanssalen passar för medelstora möten med kapacitet upp till 100 personer. Här finns två st. sammanlänkade bildprojektorer, ljudanläggning med trådlösa mikrofoner och gott om utrymme för era konferensdeltagare. 100 personer i biosittning Yta: 150 kvm   LJUSGÅRDEN Denna mångsidiga lokal byggs och smyckas helt efter era önskemål. Här finns förutsättningar för både enkla och mer spektakulära möten, event och tillställningar. Kapacitet varierar efter möblering. Kontakta oss med din idé så hjälper vi dig med inramning och planering.   OVANSILJAN Här konfererar ni i lugn och ro i en lokal med kapacitet för 40 personer. Lokalen är utrustad med whiteboard, bildprojektor, konferensljud och trådlösa mikrofoner. Yta: 80 kvm Takhöjd: 2,4 - 3,6 m NEDANSILJAN Här konfererar ni i lugn och ro i en lokal med kapacitet för 30 personer. Lokalen är utrustad med whiteboard, bildprojektor, konferensljud och trådlösa mikrofoner. Yta: 60 kvm Takhöjd: 2,4 - 3,6 m TÄLLBERGSSALEN Här konfererar ni i lugn och ro i en lokal med kapacitet för 18 personer. Lokalen är utrustad med whiteboard, bildprojektor samt konferensljud. Yta: 36 kvm Takhöjd: 2 m   SUNNANÄNG Med väggar av glas ut mot gården är detta vår ljusaste konferenslokal i huset. Perfekt för den lite mindre konferensen. Lokalen är utrustad med whiteboard, bildprojektor samt konferensljud och har plats för 12 personer.   STORKONFERENS Genom åren har vi haft förmånen att husera flertalet stora konferenser i Tällberg. I vissa fall konferenser med upp mot 1000 deltagare. Vårt uppvärmda evenemangstält har möjlighet att ge större konferenser och event en riktigt trevlig inramning. Kontakta oss med din idé så hjälper vi dig att skapa ett koncept utifrån dina önskemål.    

Läs mer

Magnus Lindroth

OPTIMERA PERSONALENS HÄLSA

Optimera din hälsa, må bättre & öka din energi! Workshop/Föreläsning med Magnus Lindroth Yoga, aktiveringspunkter, andningsövningar, mental styrka och stresshantering. Det krävs mentalt fokus för att skapa förändringar i din livsstil. Det är just den där mentala skärpan du behöver för att bryta invanda beteenden, vanor och de tankemönster du skapat genom åren. Tydliga mål, ett klart syfte och en passionerad vilja är en bra start. Om du mår bra så presterar du bra. Kunskap om stress och återhämtning gör stor skillnad. Denna workshop inspirerar och motiverar dig till att nå dina mål eller bara lära dig vad du kan påverka för att må bra i din vardag. Förutom själva föreläsningen på 1 - 2 tim, kan du bygga på med enkla övningar som har sin grund i yoga. Yogan utvecklar både fysisk och mental styrka. Magnus Lindroth är diplomerad coach, utbildad yogainstruktör, självförsvarsinstruktör och handledare i stresshantering och mentalträning. Han arbetar med livsstil och förändringsprocesser på individ- och gruppnivå utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Utöver föreläsningar så kan ni även boka Magnus för olika träningspass. T.ex yoga, morgongympa, cirkelträning eller vattengympa.  

Läs mer

grupper

GRUPPER

Mitt i den idylliska byn ligger First Hotel Gyllene Hornet på en sluttning med utsikt över vackra ängar och sjön Siljan. Ett uppskattat resmål för seniorer, weekendgäster och barnfamiljer.   Hotellets historia går tillbaka till 50-talet och det har fram till idag utvecklats till en hel resort med spa, gym, inomhuspool, motionshall och aktiviteter både ute och inne för alla åldrar. Hotell är omgivet av en naturskön trädgård, stora sällskapsutrymmen och är ett populärt hotell för seniorer, weekendgäster och barnfamiljer.  Vi anpassar givetvis vistelsens innehåll utifrån dina önskemål. Här är exempel på några av de vanligaste uppläggen: 1 eller 2 dygn med halvpension. Logi, frukost och middagsbuffé.  Dalhallapaket 1 dygn med logi, tvårättersmiddag samt vickning efter konserten. Exklusive konsertbiljett.  Kontakta oss för priser/offert.  En reseledare + chaufför medföljer fritt vid minst 20 gäster. Exempel på tillval: Dagens lunch, inkl varmrätt, sallad, bröd, kaffe och måltidsdryck Kaffe med hembakat bröd  Vickning (ingår vid Dalhalla)  Vid bokning av gruppvistelse ingår kulturprogram som kåserier med Klockar Per, byvandring eller visning av Stina Sunessons gobelänger och konst på systerhotellet Klockargården, 400 m från First Hotel Gyllene Hornet. First Hotel Gyllene Hornet lämpar sig mycket bra för gruppresor med t.ex hälsotema eller kulturtema. Det finns även möjlighet att boka till ett nöje/show med middag på grannhotellet Klockargården.  

Läs mer

mats

TEMADAGAR MED MATS

Du är värd ett dygn fullproppat av inspiration, utveckling, kunskap och insikt. Välkommen till en lunch-till-lunch konferens med en extremt kompetent föreläsare och gemenskapen med kollegor i just din position eller bransch. Utveckling kräver tid för reflektion. Men arbetsveckorna rullar på i högt tempo och det är lätt att fastna i ekorrhjulet. Mats R. Nilsson beskriver det som att man kör ett racerlopp men inte "hinner" tanka. Då tar bensinen slut och du blir stående någonstans längs vägen. Välkommen att "tanka" här i Tällberg. Vi har tagit fram några temadagar med Mats som ger dig insikt och bränsle som inte bara gör att du tar dig till mål, utan att du dessutom gör det med ett leende på läpparna. Här hittar du ett urval bland de temadagar vi kan anordna Chefernas dag Att vara chef idag innebär en stor mängd utmaningar. Allt från att du är ansvarig för din personal och skapa en effektiv arbetsplats, till att du skall vara ett föredöme och verka för en sund arbetsmiljö - utmaningarna är både stora och kräver stort strategiskt arbete. Under denna dag får du som deltagare såväl konkreta verktyg som filosofiska tankar om hur du på bästa sätt axlar rollen som chef och hur du med tid förtjänar ett ledarskap från din grupp. Som en röd tråd i hela utbildningen ligger förståelsen över ”det mänskliga beteendet”. Genom att förstå hur vi människor agerat genom årtusenden, har du också facit på vad som kommer att ske i din arbetsgrupp innan eventuella problem uppstått. Ett axplock ur utbildningen: •    Roller och ansvar •    Professionalism •    Hur fungerar tid? •    Människans ursprung •    Mänskliga grundbehov •    Vikten av en chef •    Ramar och befogenheter •    Ringelmann-effekten •    Föredöme •    Realtidsfeedback •    Mod och svåra samtal •    Upprätthålla gruppens utveckling •    Psykosocial arbetsmiljö •    Hur ledaren skapar ett team Säljarnas dag Vad är det egentligen som gör att vissa säljare når framgång, medan vissa säljare misslyckas och vad är det som ”toppsäljare” gör som andra säljare missar? Under denna dag får du som säljare konkreta tips på hur du ökar din omsättning, lönsamhet och framförallt antalet nya kunder. Som en röd tråd i dagen ligger vad du som säljare själv kan påverka och var ditt fokus bör ligga för att nå framgång - allt du inte kan påverka bygger på tur, otur och yttre omständigheter. Efter denna dag skall du som säljare kunna åka hem och kunna nå framgång utifrån ett statistiskt utfall som gör att du som säljare kan läsa av ett framtida utfall utifrån ditt långsiktiga agerande. Ett axplock ur utbildningen:  •    Säljarens roll och ansvar •    Professionalismens kultur •    Frigörande av säljtid •    Säljarens utveckling •    Volym vs. kvalitet •    Garanterat resultat •    Budget- och resultatstyrning •    Praktisk och mental förberedelse •    Kontaktetablering •    Spelregler inför en förhandling •    Intervjuteknik •    När kunden har ett större behov av att köpa än vad du vill sälja •    Prisförhandling och rabatter •    Avslutets dilemman •    Köpspärr och merförsäljning •    Kundvård Arbetsgruppens dag  Vi ställer allt större krav på arbetsgrupper att agera som team, vara högpresterande, agera genomtänkt och effektivt ihop med att gruppen skall hålla sig inom ramarna för den psykosociala arbetsmiljön - men vilka kunskaper fyller vi på med? Under denna dag ger vi arbetsgruppen fullt fokus över hur en grupp utvecklas till ett team och vilka förutsättningar som krävs. Vi arbetar också med s.k. ”kollegial feedback” som syftar till att gruppen ger sig själva lösningar på problem och frigör tid för ledaren att kunna fullfölja sina åtaganden - ett team löser som bekant sina egna problem utan behov av chefens inblandning. Efter denna utbildning skall arbetsgruppen ha fullständig kontroll på vilka insatser som behövs för att bli ett högpresterande team och vilka fördelar det innebär för såväl gruppen som för verksamheten och dess kunder. Axplock ur innehåll: •    Professionalism •    Våra medfödda beteenden •    Gruppens utveckling och hinder •    Grupp vs. team •    Ovilja vs. okunskap •    Konflikthantering •    Kultur och dess ständiga förändring •    Kollegial feedback •    Gruppens olika personligheter i samverkan •    Trygghet och mod •    God psykosocial arbetsmiljö skapar effektivitet •    Gruppens-, individens- och teamets resultat •    Vem gör vad? •    Växelverkan Lite mer om Mats Mats R. Nilson är föreläsare, utbildare, rådgivare och författare. Mats praktiska erfarenhet kommer från att både ha arbetat med affärer och varit chef i ca 35 år. Med ca 17.500 affärsförhandlingar i "bagaget" såväl nationellt som internationellt, har Mats ett starkt fokus på det praktiska inom de ämnen han arbetar med.  Mats har föreläst om affärsmannaskap och ledarskap i drygt 23 år och har utbildat tusentals människor inom de flesta branscher med stor framgång - från tjänsteföretag såsom konsultverksamheter, kommuner och banker, till butikskedjor och rena industriföretag. Mats teoretisk kompetens ligger inom beteendevetenskap och marknadsföring. Dessa ämnen är en bas i Mats kompetens och fungerar som en förklaringsmodell till ett praktiskt agerande för framgångsrika chefer och affärsmän. Med erfarenhet från internationella affärs- och ledarkulturer har Mats plockat det bästa från olika kulturer och sammanställt detta till konkreta verktyg som fungerar "i verkligheten". Som författare har Mats skrivit en handfull böcker inom ledarskap och affärsmannaskap. Mats har också tillverkat läromedel till universitet. Mats har erfarenhet av att utveckla bolag i följande: - Skapa ökad omsättning och fler kunder - Skapa en kultur av professionalism - Skapa modiga och tydliga chefer - Skapa en god arbetsmiljö - Skapa god planering och effektivitet - Skapa team - Skapa en utvecklande kultur Konferenspaket till förmånligt pris! I paketet ingår  - Konferenslokal. - Fikabuffé med blandade godsaker. - Lunchbuffé dag 1 och 2, med 2 varmrätter, salladsbord och bröd. Självklart finns det vegetariska alternativ. - Tvårättersmiddag, (Förrätt och varmrätt.) - Övernattning  PRIS Totalpris konferenspaket med föreläsningar från 1995:- person exklusive moms.

Läs mer

NyhetsbrevLämna följande fält tomt