Här på First Hotel Tällberg finns aktiviteter för hela familjen. För barnen brukar poolen och lekrummet vara några av favoritaktiviteterna. Medan barnen busar i lekrummet kan du sitta ner och njuta av en god fika.

Pool och Bastu
Poolen är hela 20 meter lång så det finns gott om plats att simma och leka. För de minsta barnen finns en liten grund pool att plaska i. Sommartid kan du slå dig ner i en solstol precis utanför poolen. I anslutning till poolen finns dam- och herrbastu.

Gymnastikhall
Inte många hotell kan stoltsera med en egen gymnastikhall – men det kan vi! Här kan du spela innebandy, basket, eller gympa. Eller varför inte bygga en hinderbana med redskapen där barnen kan springa av sig.

Bordtennis, biljard, dart och storbildsteve
I vårt sällskapsrum/lobby finns sköna sittgrupper och här dukar vi upp vår välkomstfika. Här finns även biljard, dart och storbildsteve. Bordtennis och ett litet biljardbord för våra mindre gäster finns i källarplanet. 

Minigolf
Vår egen minigolfbana ligger alldeles utanför hotellet. Vem blir minigolfmästare i ert sällskap?

Utomhusaktiviteter
Minigolf och boulebana finns på vår tomt. Du hittar också klätterställning med rutschbana och en lekstuga för barnen. Cyklar, pulkor och sparkstöttningar finns beroende på säsong.
 

UTFLYKTSMÅL

Tällberg är en perfekt bas när man vill uppleva äventyr och vara aktiv på semestern. Naturen har vi kring husknuten och många mil av både vandrings, - och cykelleder. Våra byvägar passar  utmärkt till leisurecykling. Visste ni att Leksand Kommun har 90 byar? Tänkt att cykla genom alla dem.

Leksands Sommarland
En av barnens favoritaktiviteter är nog besöket på Leksands Sommarland. En upplevelsevärld fylld med vattenaktiviteter, höghöjdsbanor, karuseller, klättertorn, spelhall, Spinning Cars, minigolf, linbana, pariserhjul, guldvaskning, indianby och mycket, mycket mer.

Tomteland och Sagoland
För barnen är ett besök på Tomteland utanför Mora ett kittlande äventyr. Tänk att få kliva in i ett sagoland med massor av spännande saker att göra och upptäcka. Här finns Tomteskola,  tomtenissar, tomtens eget hus, teaterföreställningar, smånissarnas fäbod och mycket mer.

Orsa Björnpark
Strax norr om Orsa, vid Grönklitt ligger Europas största björnpark. Här ges en unik möjlighet att se djuren på nära håll i deras naturliga miljö. Parken har ett 10-tal brunbjörnar men även varg, lo, räv, berguv och järv lever här. På tigerberget hittar du Amurtigrarna. Och i Polar Word som är världens största Isbjörnsanläggning hittar du de söta isbjörnarna. Persisk leopard och snöleoparderna regerar i Leopard Center. Som du märker finns det mycket att se och uppleva i Orsa Björnpark.

Sommarrodel i Rättviksbacken  
I Rättvik väntar en häftig upplevelse. Med makalös utsikt slår ni er ner i kälken som tar er ner på ett fartfyllt äventyr längs Rättviksbacken. Det finns två banor som löper parallellt och är 725 meter långa. Utrikten är slående och kittlande.

Mängder med upplevelser
Förutom de härliga utflyktsmålen ovan finns det mängder med roliga aktiviteter och upplevelser här för barnen och hela familjen året runt. På vintern åks det skidor, pulka eller spark. Vi har flera utförsbackar och längdspår på bilavstånd från hotellet.

Sommaren har en uppsjö av aktiviteter som gör alla barn glada.  Vad sägs om att glida fram på Siljan i en kyrkbåt. Åka till Nusnäs och se hur Dalahästen blir till. Eller bara koppla av vid stranden en dag och bada. Varför inte göra ett besök på en levande fäbod med djur och hushållning som förr i tiden. Smaka på nykärnat smör och höra berättelser om livet på fäboden från fäbodkullan. Välkommen att upptäcka Tällberg, Siljansområdet och hela Dalarna om du vill.